Els ‘indignats’ obren un blog per denunciar les càrregues policials del 29-M

[CAT] [CAST a continuació] Insten a les víctimes i als testimonis a relatar el seu cas i a aportar, en cas que en tinguin, fotografies o vídeos que acreditin les càrregues “indiscriminades”. L’objectiu és presentar una denúncia col·lectiva contra l’actuació dels Mossos d’Esquadra.

El moviment d’indignats de Barcelona ha obert un blog per recollir els casos dels manifestants que van ser víctimes de les càrregues policials arran dels aldarulls durant la jornada de vaga general del 29 de març. L’objectiu del blog és presentar una denúncia col·lectiva contra l’actuació dels Mossos d’Esquadra. La iniciativa arriba després que aquesta setmana el conseller d’Interior, Felip Puig, anunciés que posarà en marxa una pàgina web per identificar els violents amb l’ajuda de la ciutadania. Puig ha explicat aquesta iniciativa –sense concretar-ne els detalls– com una de les accions que s’executaran per millorar la capacitat operativa de la policia en la lluita contra la violència urbana. 

Els responsables del blog insten a les víctimes i als testimonis a relatar el seu cas i a aportar, en cas que en tinguin, fotografies o vídeos que acreditin les càrregues “indiscriminades”. També faciliten un correu electrònic (denunciacolectiva29m@gmail.com) per resoldre dubtes i per a totes les persones que es vulguin sumar a la denúncia col·lectiva.

Els indignats denuncien l’ús de gasos lacrimògens per dispersar els manifestants, una tècnica que feia 16 anys que no s’utilitzava a Catalunya, i la qualificació de “terrorisme” que vol impulsar la conselleria d’Interior quan es malmeti mobiliari urbà.

“No acceptem aquesta política de repressió, ni la instauració del que sembla ja un estat d’excepció, ni l’exercici de manipulació que es fa des d’algunes editorials o mitjans de comunicació per criminalitzar la nostra capacitat de resistència”, subratlla el comunicat penjat al blog.

El moviment 15-M ja va obrir un blog per presentar una querella col·lectiva per les càrregues policials del passat 27 de maig a la plaça Catalunya de Barcelona, que va motivar una investigació, posteriorment arxivada, en què van estar imputats el director dels Mossos d’Esquadra, Manel Prat, i la extinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Assumpta Escarp.

Font: ara http://www.ara.cat/especials/vagageneral29m/indignats-obren-denunciar-carregues-policials_0_676732434.html

[CAST] Instan a las víctimas y a los testigos a relatar su caso y a aportar, en caso de que tengan, fotografías o vídeos que acrediten las cargas “indiscriminadas”. El objetivo es presentar una denuncia colectiva contra la actuación de los Mossos d’Esquadra.

El movimiento de indignados de Barcelona ha abierto un blog para recoger los casos de los manifestantes que fueron víctimas de las cargas policiales a raíz de los disturbios durante la jornada de huelga general del 29 de marzo. El objetivo del blog es presentar una denuncia colectiva contra la actuación de los Mossos d’Esquadra. La iniciativa llega después de que esta semana el conseller d’Interior, Felip Puig, anunciara que pondrá en marcha una página web para identificar los violentos con la ayuda de la ciudadanía. Puig ha explicado esta iniciativa -sin concretar los detalles- como una de las acciones que se ejecutarán para mejorar la capacidad operativa de la policía en la lucha contra la violencia callejera.

Los responsables del blog instan a las víctimas y a los testigos a relatar su caso y a aportar, en caso de que tengan, fotografías o vídeos que acrediten las cargas “indiscriminadas”. También facilitan un correo electrónico (denunciacolectiva29m@gmail.com) para resolver dudas y para todas las personas que se quieran sumar a la denuncia colectiva.

Los indignados denuncian del uso de gases lacrimógenos para dispersar a los manifestantes, una técnica que hacía 16 años que no se usaba en Cataluña, y la calificación de “terrorismo” que quiere impulsar la Consejería de Interior cuando se dañe mobiliario urbano.

“No aceptamos esta política de represión, ni la instauración de lo que parece ya un estado de excepción, ni el ejercicio de manipulación que se hace desde algunas editoriales o medios de comunicación para criminalizar nuestra capacidad de resistencia”, subraya el comunicado colgado en el blog.

El movimiento 15-M ya abrió un blog para presentar una querella colectiva por las cargas policiales del pasado 27 de mayo en la plaza Catalunya de Barcelona, que motivó una investigación, posteriormente archivada, en el que estuvieron imputados el director de los Mossos d’Esquadra, Manel Prat, y la ex teniente de alcalde de Seguridad de Barcelona, Assumpta Escarp.

Fuente: ara http://www.ara.cat/especials/vagageneral29m/indignats-obren-denunciar-carregues-policials_0_676732434.html

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Noticias y etiquetada , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Els ‘indignats’ obren un blog per denunciar les càrregues policials del 29-M

  1. Pingback: Denuncia les agressions policials | ASAMBLEA VINARÒS

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s