Testimoni d’en Bru: “el 29M vaig ser víctima dels Mossos d’Esquadra en dues ocasions”

[CAT] [CAST a continuación] Sóc un estudiant de Sociologia de la UAB que també va ser agredit durant el passat 29M. Considerant l’agressió no tan sols com a violència física directa, sinó també com a forma d’humiliació i maltractament verbal, vaig ser víctima dels Mossos d’Esquadra en dues ocasions.

Inicialment, sobre les onze del matí de dijous vam ser assaltats per quatre furgons dels Antiavalots quan baixàvem pel carrer Sabino Arana, a cara descoberta, sense tallar cap carrer i sense causar cap tipus d’incident. Allà vam ser conduits com un pastor i els seus gossos condueixen el ramat, però en lloc de crits a cops, a una mena de plaça adjacent al carrer on no hi havia testimonis, rere una boca de pàrquing (al c/Sabino Arana, 29, imatge de l’Street View). Allà vam ser retinguts durant més d’hora i mitja, sense rebre cap tipus d’explicació ni, evidentment, sense que cap Mosso d’Esquadra, ni antiavalot ni policia de paisà (molts, per cert) s’identifiqués; arraconats tots contra la paret i en filera, a crits de “¡Silencio!” quan intentàvem parlar entre nosaltres i amb pràxis intimidatòries (tant verbals com físiques) quan se’ls demanava alguna explicació. De fet va haver-hi situacions prou gracioses: els hi faltaven bolígrafs als senyors Mossos per apuntar-se algunes dades a les llibretes, van perdre el compte de a qui havien registrat i a qui no fins al punt d’arribar a preguntar-nos a nosaltres si ens havien registrat i si així era, que diguéssim quin Mosso havia estat (clar, amb el número de placa a la tauleta de nit i el rostre tapat amb passamuntanyes fins les celles, ja els hi vam dir que era una tasca complicada). Paral·lelament a aquests fets, estaven essent detinguts els dos nois estudiants de Física que ara mateix es troben en presó preventiva. Després d’hora i mitja més o menys, se’ns deixa marxar un per un i obligant-nos a prendre direccions diferents (“tú te vas por la derecha, tú por la izquierda”). Hi van haver altres episodis de violència verbal i abús d’autoritat, però tampoc em vull estendre en excés.

Posteriorment, a la tarda ja, ens trobem acorralats i sense sortida a plaça Catalunya amb Fontanella i Ronda Sant Pere tallats. Allà, després d’uns moments de tensió entre el cordó d’antiavalots que es situava davant de El Corte Inglés i les primeres línies de manifestants (després de veure com queien companyes per impactes directes de boles de goma, disparades en trajectòria directa fet que és IL·LEGAL), després que es gasegés a la població, comença una càrrega indiscriminada i de duresa desmesurada. Amb les primeres corredisses en direcció oposada, travessant la plaça direcció al Zurich, un grup d’uns 50-70 manifestants ens trobem acorralats entre les reixes que protegeixen les “jardineres” de les fonts de la plaça i els antiavalots. Aquests descarreguen tota la seva tensió sobre nosaltres, mentre entre crits i pànic se’ls hi intenta fer entendre que no podem tirar més enrere perquè hi ha les reixes en qüestió. Un cop aquestes cauen per la pressió de la gent, comença una corredissa creuant la plaça en direcció Rambles. En aquest moment, doncs, quan la multitud estava ja dispersa i corrents, se’ns dispara a l’esquena amb boles de goma en trajectòria, altre cop, directa. Una d’elles m’impacta en el costat dret de l’esquena, fent-me caure a terra i deixant-me una marca ben formosa. Tinc part judicial del CAP de l’endemà. En aquest enllaç es veuen perfectament els fets, a partir del 0:40 els trets de les boles de goma.

Perdoneu per l’extensió, però crec que cal EXIGIR responsabilitats de forma vertical i tant estatals com policials. Prou impunitat policial. Prou legitimació de la violència monopolitzada per l’Estat per naturalesa. Prou intimidació política. Prou subordinació popular.

[CAST] Testimonio de Bru: la agresión no sólo como violencia física directa, sino también como forma de humillación y maltrato verbal, fui víctima de los Mossos d’Esquadra

Soy un estudiante de Sociología de la UAB que también fue agredido durante el pasado 29m. Considerando la agresión no sólo como violencia física directa, sino también como forma de humillación y maltrato verbal, fui víctima de los Mossos d’Esquadra en dos ocasiones.

Inicialmente, sobre las once de la mañana del jueves fuimos asaltados por cuatro furgones de los Antidisturbios cuando bajábamos por la calle Sabino Arana, a cara descubierta, sin cortar ninguna calle y sin causar ningún tipo de incidente. Allí fuimos conducidos como un pastor y sus perros conducen el rebaño, pero en lugar de gritos a golpes, a una especie de plaza adyacente a la calle donde no había testigos, tras una boca de parking (en la  c/Sabino Arana, 29, imatge de l’Street View). Allí fuimos retenidos durante más de hora y media, sin recibir ningún tipo de explicación ni, por supuesto, sin que ninguno Mosso d’Esquadra, ni antidisturbios ni policía de paisano (muchos, por cierto) se identificara; arrinconados todos contra la pared y en fila, a gritos de “¡Silencio!” cuando intentábamos hablar entre nosotros y con praxis intimidatorias (tanto verbales como físicas) cuando se les pedía alguna explicación. De hecho hubo situaciones bastante graciosas: les faltaban bolígrafos a los señores Mossos para apuntarse algunos datos en las libretas, perdieron la cuenta de a quién habían registrado y a quien no hasta el punto de llegar a preguntarnos a nosotros si nos habían registrado y si así era, que dijéramos qué Mosso había sido (claro, con el número de placa en la mesilla de noche y el rostro tapado con pasamontañas hasta las cejas, ya les dijimos que era una tarea complicada). Paralelamente a estos hechos, estaban siendo detenidos los dos chicos estudiantes de Física que ahora mismo se encuentran en prisión preventiva. Después de hora y media más o menos, se nos deja marchar uno por uno y obligándonos a tomar direcciones diferentes (“tú te vas por la derecha, tú por la izquierda”). Hubo otros episodios de violencia verbal y abuso de autoridad, pero tampoco quiero extenderme en exceso.

Posteriormente, por la tarde ya, nos encontramos acorralados y sin salida en plaza Catalunya con Fontanella y Ronda Sant Pere cortados. Allí, tras unos momentos de tensión entre el cordón de antidisturbios que se situaba delante del Corte Inglés y las primeras líneas de manifestantes (después de ver cómo caían compañeras por impactos directos de bolas de goma, disparadas en trayectoria directa que es ILEGAL), después de que se gaseara a la población, comienza una carga indiscriminada y de dureza desmedida. Con las primeras carreras en dirección opuesta, atravesando la plaza dirección al Zurich, un grupo de unos 50 a 70 manifestantes nos encontramos acorralados entre las rejas que protegen las “jardineras” de las fuentes de la plaza y los antidisturbios. Estos descargan toda su tensión sobre nosotros, mientras entre gritos y pánico les intenta hacer entender que no podemos echar más atrás porque hay las rejas en cuestión. Una vez estas caen por la presión de la gente, comienza una corredera cruzando la plaza en dirección Ramblas. En este momento, pues, cuando la multitud estaba ya dispersa y corriendo, se nos dispara en la espalda con bolas de goma en trayectoria, otra vez, directa.Una de ellas me impacta en el lado derecho de la espalda, haciéndome caer al suelo y dejándome una marca bien hermosa. Tengo parte judicial del CAP del día siguiente. En este enlace se ven perfectamente los hechos, a partir del 12:40 los rasgos de las bolas de goma: http://www.youtube.com/watch?v=V_bLULITkh4&feature=youtu.be

Perdonad por la extensión, pero creo que hay que EXIGIR responsabilidades de forma vertical y tanto estatales como policiales. Basta de impunidad policial. Basta de legitimación de la violencia monopolizada por el Estado por naturaleza. Basta de intimidación política. Basta de subordinación popular.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Audiovisual, Testimonios y etiquetada , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Testimoni d’en Bru: “el 29M vaig ser víctima dels Mossos d’Esquadra en dues ocasions”

  1. Nos gustaría hacer un vídeo testimonio, si os animáis

  2. Pingback: 29M: víctimes dels Mossos d’Esquadra | ASAMBLEA VINARÒS

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s