Comunicat de l’Assemblea La Floresta Indignada Actua contra la violència del 29M

[CAT más abajo CAST]

 L’Assemblea La Floresta Indignada Actua condemna la violència exercida pels Mossos d’Esquadra durant la jornada de Vaga General del 29 de març, i denuncia les agressions que va rebre el nostre veí i company Manel per part d’un Mosso d’Esquadra no‐identificat vestit de paisà

El passat dia 29 de març, en el marc de la vaga general convocada a tot l’Estat espanyol, la policia autonòmica catalana –Mossos d’Esquadra‐ va utilitzar la violència directa cap a les persones que o  bé realitzaven piquets a favor de la vaga durant el matí, o bé es manifestaven a la tarda.

En Manel, veí de La Floresta i activista de l’Assemblea La Floresta Indignada Actua, es trobava al centre de Barcelona participant en la jornada de vaga general. A les 14:30 hores era al Passeig de Gràcia quan venia cap a ell i cap a altres vaguistes una càrrega dels Mossos d’Esquadra. Al girar‐se i córrer en direcció a la càrrega, una persona amb el rostre tapat s’acostà a en Manel i li propinà una patada que li fracturà el peroné de la cama dreta. Tot seguit, amb el Manel ja al terra, li començà a donar cops de puny. Aquesta persona era un Mosso d’Esquadra vestit de paisà, doncs amb una altre Mosso, al veure l’estat amb el que havien deixat en Manel i per temor a que alguna persona veiés, fotografiés o enregistrés la violenta agressió, van cridar a una furgoneta de la Brigada Mòbil on el van entrar. Allà el tingueren immobilitzat durant més d’una hora entre els seients mentre li propinaven insults i vexacions.

Cap a les 16 hores, després de passar per un cotxe de la policia i una nova furgoneta, van portar en  Manel a la comissaria de Les Corts, on estigué 3 hores reclamant un exhaustiu reconeixement mèdic. Quan aquest es produí, el metge determinà que se l’havia de portar a un hospital. I així ho van fer, emmanillat, sense crosses, sense cadira de rodes, sense ajuda, per escales, i a 100 metres de l’entrada de l’Hospital, una distància que hagué de recórrer, obligat intencionadament pels Mossos d’Esquadra, al peu coix.

Amb la cama dreta enguixada fins a l’entrecuixa van tornar en Manel cap a la comissaria. Allà el van  deixar a la cel·la i el van despertar dues vegades per interrogar‐lo i fitxar‐lo, fins que a les 4 hores de la matinada el van deixar sortir, sense mòbil, sense diners, i, només després de molt insistir, deixant‐lo fer una trucada.

En Manel fou una de les més de 100 persones torturades* el dia 29, per tot això:

1. Condemnem i denunciem la violència dels Mossos d’Esquadra.

2. Demanem la dimissió del Conseller d’Interior Felip Puig com a màxim responsable de la policia  autonòmica.

3. Demanem el desmantellament dels cossos policials repressors.

4. Ens solidaritzem amb el nostre veí i company i amb les mesures que ell decideixi interposar.

La Floresta, 8 d’abril de 2012

* Veure definició de tortura a Viquipèdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Tortura

[CAST]

 La Asamblea La Floresta Indignada Actúa condena la violencia ejercida por los Mossos d’Esquadra durante la jornada de Huelga General del 29 de marzo, y denuncia las agresiones que recibió nuestro vecino y compañero Manel por parte de un Mosso d’Esquadra no-identificado vestido de paisano.

El pasado día 29 de marzo, en el marco de la huelga general convocada en todo el Estado español, la policía autonómica catalana – Mossos d’Esquadra – utilizó la violencia directa hacia las personas que o bien realizaban piquetes en favor de la huelga durante la mañana, o bien se manifestaban por la tarde.

Manuel, vecino de La Floresta y activista de la Asamblea La Floresta Indignada Actúa, se encontraba en el centro de Barcelona participando en la jornada de huelga general. A las 14:30 horas estaba en el Paseo de Gracia cuando venía hacia él y hacia otros huelguistas una carga de los Mossos d’Esquadra. Al girarse y correr en dirección a la carga, una persona con el rostro tapado se acercó a Manuel y le propinó una patada que le fracturó el peroné de la pierna derecha. A continuación, con Manel ya en el suelo, le empezó a dar puñetazos. Esta persona era un Mosso d’Esquadra vestido de paisano, pues con otra Mozo, al ver el estado con el que habían dejado Manel y por temor a que alguna persona viera, fotografiara o grabara la violenta agresión, llamaron a unafurgoneta de la Brigada Móvil donde el entraron. Allí lo tuvieron inmovilizado durante más de una hora entre los asientos mientras le propinaban insultos y vejaciones.

Hacia las 16 horas, después de pasar por un coche de la policía y una nueva furgoneta, llevaron Manel en la comisaría de Les Corts, donde estuvo 3 horas reclamando un exhaustivo reconocimiento médico. Cuando éste se produjo, el médico determinó que se le debía llevar a un hospital. Y así lo hicieron, esposado, sin muletas, sin silla de ruedas, sin ayuda, por escaleras, ya 100 metros de la entrada del Hospital, una distancia que tuvo que recurrir, obligado intencionadamente por los Mossos d’Esquadra, el pata coja.

Con la pierna derecha enyesada hasta la entrepierna volvieron Manel hacia la comisaría. Allí lo dejaron en la celda y lo despertaron dos veces para interrogarlo y ficharlo, hasta que a las 4 horas de la madrugada lo dejaron salir, sin móvil, sin dinero, y, sólo después de mucho insistir, dejándolo hacer una llamada.

Manel fue una de las más de 100 personas torturadas* el día 29, por todo ello:

1. Condenamos y denunciamos la violencia de los Mossos d’Esquadra.

2. Pedimos la dimisión del Consejero de Interior Felip Puig como máximo responsable de la policía autonómica.

3. Pedimos el desmantelamiento de los cuerpos policiales represores.

4. Nos solidarizamos con nuestro vecino y compañero y con las medidas que él decida interponer.

La Floresta, 8 de abril de 2012

 
 
 
 
 
 
* Ver definición de tortura a Viquipèdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Tortura
Anuncios
Esta entrada fue publicada en Apoyo y etiquetada , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s